Тернопільська «Свобода» чекає на рішення ТВК щодо трьох екс-партійців і не боїться перевиборів

Опубліковано в Новини 22.06.2017
Сьогодні керівництво обласної організації Тернопільського осередку ВО «Свобода» зібрало прес-конференцію для представників ЗМІ з приводу останніх подій, що стосуються виключення з лав партії трьох депутатів та відкликання їх з числа депутатів міськради.

На зустріч прийшли і виборці екс-свободівців, які мали можливість і послухати офіційну позицію партійців, і поставити власні запитання.

- Для всіх є зрозумілим і очевидним, що коли виборці на виборах приймають рішення голосувати за ту чи іншу політичну силу, яка висуває своїх кандидатів до відповідної ради – вони оцінюють її попередню роботу, оцінюють ті чи інші позиції виборчої програми, які озвучуються, які повинні бути ключовими в діяльності фракції в місцевій раді. Тому для нас, для Всеукраїнського об’єднання «Свобода», для політичної сили, яка є ровесником незалежності було прикро упродовж півтора року діяльності Тернопільської міської ради, постійно на внутрішніх засіданнях фракції та внутрішньопартійних органів піднімати питання невідповідності практичної роботи депутата з його передвиборчою програмою та програмою ВО «Свобода», - значив голова ТОО ВО «Свобода» Олег Сиротюк.

Для присутніх було зачитано кілька десятків проектів та поіменних голосувань, які були винесені на сесію міської ради і за які не проголосували виключені з партії депутати. За словами «свободівців», саме ці питання, які стосуються перш за все соціальної сфери, національних питань, важливих сфер життєдіяльності міста стали ключовими у прийнятті рішення.

- Коли я проаналізувала документи по голосуваннях цих трьох депутатів і намагалася зрозуміти причини таких вчинків, я спочатку проаналізувала цей соціальний блок, який озвучив Олег Сиротюк. І не могла зрозуміти, чому можна дозволити собі не проголосувати за виділення приміщення, де мають реабілітуватися діти-інваліди. Так само як можна було не голосувати для виділення приміщення організації дітей-інвалідів «Дитина», як можна було не голосувати за виділення землі майже 50 учасникам АТО чи за відзначення 75-ліття Української Повстанської Армії чи визнання окупації території України Російською Федерацією, - говорить Марія Чашка – член Політради ВО «Свобода».

З травня триває процедура з відкликання депутатів міської ради, яких було виключено з партії «Свобода», про це детальніше розповів Василь Габор – заступник голови ТОО ВО «Свобода». Крапку у цьому питанні повинна поставити Територіальна виборча комісія, як уже тривалий час не проводить засідання. «Свободівці» мають надію, що сьогодні, 22 червня засідання комісії таки відбудеться і ситуація буде вирішена.

Окрім того, не виключають і можливості дострокових виборів до міської ради Тернополя. Раніше, представники «Свободи» відкрито заявили про те, що готові йти на вибори, а під час конференції наголосили, що дочасні вибори покажуть підтримку і згаданих депутатів, і політичної сили.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.