Вверх червоними сходами: тернополяни частково можуть ходити над залізничною колією (фото)

Опубліковано в Новини 22.06.2017

Частково прогулятись пішохідним мостом від привокзальної площі до вулиці Вояків дивізії «Галичина» можуть тернополяни.

Справа в тому, що лише одна опора мосту відремонтована, тому на тій ділянці вже відкритий пішохідний рух.

- Одна опора моста у напрямку до «Старого парку» перебуває ще у ремонті, адже виникла необхідність заміни конструкції через корозію елементів арматури. Затримка у роботі викликана технологічною необхідністю висихання бетонних конструкцій, відтак, роботи триватимуть ще близько двох тижнів. Втім від сьогоднішнього дня тернополяни вже можуть сміливо користуватися  однією гілкою розгалуження моста, - розповідають в «Тернопіль житлово-комунальний».

Крім того, планується, що сходові марші як зі сторони привокзальної площі, так і з боку вулиці Вояків дивізії «Галичина» матимуть накриття. Воно необхідне для збереження основних елементів конструкції (накриття захищатиме від негативної дії опадів, посипання піском взимку тощо).

- Накриття зроблене з антивандального пластику, покриття досить міцне для того, щоб захистити від граду, він витримує перепади температур тощо. Міст буде виконаний у сіро-червоних кольорах, вже здійснені роботи із покриття сходів червоною бітумною фарбую. Вона не лише допоможе людям під час пересування сходами бути більш зібраними та уважними, але й дасть хороше зчеплення, за рахунок якого сходи не будуть слизькими. Також бітумне покриття захищатиме від руйнування бетон, з якого виготовлені сходи, - додають в «Тернопліь житлово-комунальний».

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.