Восени на Тернопільщині виготовлятимуть сухофрукти, яблучні чіпси та заморожені ягоди

Опубліковано в Новини 24.05.2017
З 2016 року на базі фермерського господарства «ГАДЗ» отримало в експлуатацію сховища на 10 тисяч тон з умовами зберігання яблук в регульованому газовому середовищі.

В такий спосіб підприємство залишається на ринку впродовж всього року і продає яблука хорошої якості.

Разом з тим, зупинятись на досягнутому в фермерському господарстві не збирають, адже основною метою є постійний ріст та розвиток. Відтак, восени цього року планують запустити одну із найпотужніших сушильних ліній

- Цей крок дасть можливість виробляти продукцію сухофруктів та яблучних чіпсів. Крім того, буде введена в експлуатацію і потужна лінія заморозки, яка даватиме нам змогу заморожувати продукцію від 4 до 5 тон в годину. Зокрема під це ми плануємо закласти досить серйозні площі ягідних культур, - наголошує директор із садівництва ФГ «ГАДЗ» Тарас Мельник.

Як зазначив Тарас Мельник, реалізації цих проектів дасть можливість заробити і місцевому населенню:

- Ми розпочали роботу із місцевим населенням щодо надання їм садівничого матеріалу для вирощування його в присадибних ділянках. Обговорюється можливість здачі у наше фермерське господарство вже спілого продукту. В свою чергу ми готові його купувати, переробляти і продавати його як в найкращому вигляді.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.