На Тернопільщині екологічна проблема вагою у 4 тисячі тонн

Опубліковано в Новини 06.04.2017

Як зазначають в Державній екологічній інспекції в Тернопільській області, приблизно 4 тис. тонн побічних продуктів тваринного походження з 2007 року зберігається на відкритій території. Через це існує загроза потрапляння продуктів розкладу тварин у річку Серет.

Все через Тернопільську філію державного підприємства «Укрветсанзавод», яке, порушуючи вимоги ст. 39 Закону України «Про екологічну експертизу», здійснює діяльність без позитивного висновку державної екологічної експертизи та не здійснює дієвих кроків у вирішенні такої проблеми:

- За результатами перевірок Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області на протязі 2016 - 2017 р.р. дотримання вимог природоохоронного законодавства Тернопільською філією державного підприємства «Укрветсанзавод» (далі-Підприємство) встановлено, що у порушення вимог ст. 39 Закону України «Про екологічну експертизу» Підприємство здійснює діяльність без позитивного висновку державної екологічної експертизи, фактично на відкритій території з 2007 р. зберігається орієнтовно біля 4 тис. тонн побічних продуктів тваринного походження, які вже неможливо переробити на продукцію і які повинні бути утилізовані або захороненні у відповідності до чинного законодавства. Проте дієві кроки у вирішенні даного питання Підприємство не здійснює, внаслідок чого існує загроза потрапляння продуктів розкладу тварин у р. Серет, - повідомляють в Державній екологічній інспекції.

Керівництво Тернопільської філії «Укрветсанзаводу» ігнорує приписи щодо усунення порушень вимог природоохоронного законодавства. На разі матеріали скеровано до Тернопільського окружного адміністративного суду для прийняття рішення про тимчасову заборону (зупинення) діяльності підприємства, пов'язаної із негативним впливом на навколишнє природне середовище.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

15.04.2024 soroka
Віталій Кличко передав бригаді Нацгвардії «Рубіж» пів тисячі FPV-дронів
Мер Києва Віталій Кличко відвідав бійців батальйону «Свобода» та передав 500 FPV-дронів від громади Києва.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.