У Тернополі відбувся благодійний ярмарок

Опубліковано в Новини 25.03.2017

24 березня Тернополі на Театральній площі відбувся ярмарок присвячений Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом. Організували захід волонтери Червоного Хреста, волонтери тернопільського медичного університету за підтримки Центру здоров’я. 

Всесвітній день боротьби з захворюванням на туберкульоз відзначається ще з 1993 року. За статистикою, щорічно у всьому світі виявляють 8-9 млн. осіб, які вперше захворіли на цю підступну хворобу, а помирає від неї близько півтора мільйона людей. Тому вже впродовж багатьох років люди як можуть намагаються боротися із цією підступною інфекцією.  Саме 24 березня (у день відкриття хвороби) у світі відбуваються заходи аби підтримати людей,які хворіють, а інших вберегти від цього згубного захворювання. Цьогорічним гаслом дня боротьби з туберкульозом є  «Об'єднуймось, щоб покласти край туберкульозу!».

Розпочався ярмарок на Театральній площі об 11:00, де кожен охочий міг придбати солодощі.

-         Волонтери випікали солодощі в себе вдома і всі вилучені кошти, які ми сьогодні отримаємо, ми відправляємо на лікування хворих на туберкульоз, на їхнє медикаментозне забезпечення. Звичайно, є безкоштовні державні програми, які надають лікування. Проте часто не вистарчає елементарного – шприців, систем та навіть елементарних фізрозчинів, - зауважив волонтер Червого Хреста Роман Ротко.

Окрім того, на ярмарку люди могли безкоштовно пройти обстеження – флюорографію.

-         Центр здоров’я надав нам два різних флюорографа, де люди можуть безкоштовно зробити флюорографію, якщо їм дозволяє термін, тобто один рік, - каже Роман Ротко.

Нагадаємо, що подібна акція цього року проводиться уперше. Проте, якщо вона завершиться успіхом, на майбутнє, планується збільшення асортименту ярмарки, зауважують волонтери.

Дов. Туберкульоз – інфекційне захворювання, що передається повітряно-крапельним шляхом. Збудника хвороби – туберкульозну бацилу відкрили ще у далекому 1882 році. Зробив це німецький мікробіолог Роберт Кох.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.