Тернопіль хочуть "оббруківкувати"

Опубліковано в Новини 24.03.2017

На вулиці Білецькій розпочали ремонтувати тротуар, повідомляють в управлінні ЖКГ.

Так, за цією адресою старе асфальтне покриття на проїжджій частині замінять бруківкою. Адже, як запевняють в управлінні, така технологія обійдеться місту дешевше, аніж асфальтування. При цьому вулиця Білецька стане однією з перших у місті, де реалізують цей проект, зате - не останньою. Встелити бруківкою хочуть все місто.

- Як ми вже писали, в разі виникнення аварійних ситуацій, бруківку можна розібрати, а після ліквідації аварії – встановити на місце. При цьому місто заощаджує на демонтажі і на покупці нового матеріалу для ремонту розкопки, адже вкладається та ж сама бруківка. Роботи із бруківкою можна здійснювати у таких температурних режимах, коли робота із асфальтом є неможливою. Після здійснення ремонту не потрібно чекати потепління, щоб повторно заасфальтувати розкопку, при цьому після  «латання» асфальтного покриття його вигляд буде безнадійно втрачений. Варто зауважити, що використовуючи дорожню бруківку, є значно ширші можливості щодо вибору підрядної організації, адже виробництво та вкладання асфальту має ряд специфічних вимог.  Немає необхідності застосовувати спеціальну дорожню техніку, адже бруківку можна швидко укласти вручну. За словами фахівців, перевагами бруківки є не лише технічні характеристики.  Дослідники встановили, що при температурі повітря вище 30 градусів з асфальту починають виділятися шкідливі бензолові з’єднання. Бруківка виготовляється з екологічно чистих матеріалів, при нагріванні яких дорожнє покриття канцерогенних речовин не виділяє. Завдяки своїм якостям матеріал не порушує природний обмін води і повітря в ґрунті, що сприятливо позначається на екологічному стані середовища, - зазначають в управлінні ЖКГ.

Наступна публікація: У Тернополя інший генплан

1 коментар

  • Коментувати Володимир березня 24 2017 Автор Володимир

    Ще б та бруківка була якісна...Пройдіться центром,вул.Острозького і всіма місцями,де вже та бруківка покладена,добра частина вже розсипалась.Хтось добрі гроші взяв,хай влада заставить переробити за свій рахунок,по гарантії.Хоч ходять слухи,що наш доблесний мер причетний до виготовлення тієї недоброякісної плитки(або його родина).Якість чогось не покращується і нікого не наказують.Чого б це?

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.