У Тернополі загін рятувальників «витягував рибалку» з-під криги

Опубліковано в Новини 26.02.2017

Насправді ніхто з рибалок не тонув. Рятувальники лише вдосконалювали свої навики роботи в такій ситуації.

Так, як зазначила прес-служба УДСНСУ області, тернопільські рятувальники провели комплекс заходів, спрямованих на профілактику надзвичайних подій на кризі. 24 лютого вони вийшли на поки ще замерзлу поверхню Тернопільського ставу, де провели навчання з елементами відпрацювання навиків рятування потерпілих.

Згідно тактичного задуму, на відстані кількох десятків метрів від берега під кригу провалився рибалка. Після отримання повідомлення працівники ДСНС прибули до місця події, розгорнули спорядження та, озброївшись рятувальним катамараном, вирушили на порятунок потопаючому. За декілька хвилин вони доставили умовно потерпілого на берег та до приїзду працівників швидкої допомоги провели комплекс реанімаційних заходів, використовуючи власні вміння з надання долікарської допомоги. Наступними етапом навчань було рятування умовно-потерпілого за допомогою «рятувального кінця Александрова» та його подальша евакуація з криги катером на повітряній подушці «Марс-700».

«Період весняного потепління є надзвичайно небезпечним для любителів зимової риболовлі, – відзначив заступник начальника Тернопільського міського відділу Управління ДСНС України у Тернопільській області Володимир Солотвінський. – Адже крига поступово тоншає та втрачає міцність, а перебування на ній з кожним днем стає все більш небезпечним. Та не зважаючи на це рибалки прагнуть якнайдовше продовжити сезон і виходять на вже ослаблений лід, ризикуючи власним життям. Тому в ці дні підрозділи ДСНС повинні перебувати в посиленій готовності, аби при потребі, надати своєчасну допомогу потерпілим».

З метою попередження нещасних випадків, окрім навчань, рятувальники цього дня провели роз’яснювальну роботу серед рибалок та роздали їм пам’ятні листівки застережного змісту. Вони закликали любителів зимової риболовлі завершити сезон підльодного лову та утриматись від подальших виходів на кригу.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.