Естонія входить у першу п’ятірку економічних партнерів Тернопільщини

Опубліковано в Новини 25.02.2017

Тернопільщина має достатньо успішних прикладів реалізації на теренах області проектів у співпраці з Естонією.

Зокрема бізнес-інвестиції з естонської сторони у Тернопільську область сягають майже $5,4 млн, але зупинятися на досягнутому регіон не збирається. Про це під час офіційної зустрічі з Надзвичайним та Повноважним послом Естонії в Україні Гертом Антсу зазначив Голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

«З 37 країн, які репрезентовані в нашій області у вигляді інвестицій та бізнесу, Естонія займає п’яте місце – і це дуже хороший показник. Естонські підприємства, які працюють на Тернопільщині, представлені такими цікавими напрямками, як легка промисловість, транспортні перевезення та лісопереробка. Водночас залучення додаткових інвестицій для нашої області є й надалі цікавим. Тому, з огляду на вже успішну співпрацю, звертаємося до естонської сторони підтримати нас в цьому і рекомендувати як надійного партнера», - зазначив Степан Барна.

Довідково.

За підтримки Міністерства закордонних справ Естонії в м. Тернополі в жовтні 2005 року створено Тернопільську бізнес школу. Розвиток ініціативи створення бізнес-школи здійснюється в межах реалізації проекту партнерства з Естонською бізнес-школою №165-2015-А «Відкриття бізнес-школи при Тернопільському національному економічному університеті». Місія Тернопільської бізнес-школи – сприяння інновативному поступу регіону шляхом професійної підготовки та персонального розвитку менеджерів та підприємців-лідерів на засадах єдності освіти, прикладних досліджень та інновацій.

За участю естонського капіталу в області працює три підприємства: ТОВ «Стеллар» (здійснює діяльність у сфері надання послуг вантажним автотранспортом), ТОВ «Хансаком-Україна» (діяльність у галузі лісового господарства), ТОВ «Сегеш-Україна» (пошиття робочого одягу). Зовнішньоторговельний оборот товарами області з Естонською Республікою за 2016 рік склав 3,3 млн дол. США. З області експортувався текстильний одяг (96%); головні убори (2,3%). В основі імпорту – риба і ракоподібні (55%) та продукти з м’яса і риби (37%).

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.