Бійці-добровольці у Тернополі отримають такі ж пільги, як і учасники бойових дій

Опубліковано в Новини 24.02.2017

Пільги на користування комунальними послугами у Тернополі отримають бійці, які мають статус учасника-добровольця АТО. Рішення про підтримку воїнів добровольчих батальйонів прийняли сьогодні, 24 лютого, на засіданні сесії міської ради.

- У пергу чергу це відшкодування пільг за житлово-комунальні послуги добровольцям-учасникам бойових дій, які не мають статусу на загальнодержавному рівні. Вони отримають 75 % відшкодування на тих самих підставах, що й усі інші учасники бойових дій. Також збільшуємо виплату допомоги ветеранам ОУН УПА до розмірів 500 гривень, – зазначила керівник Управління соціальної політики ТМР Марія Чашка, яка стала ініціатором даного рішення.

Нагадаємо, відповідно до ч. 5 ст. 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам бойових дій передбачена 75-відсоткова знижка плати за користування комунальними послугами. У Тернополі працює спеціальна комісія, яка розглядає питання прирівняння статусу учасника-добровольця антитерористичної операції до прийнятого державою статусу учасника бойових дій для отримання цих та інших, передбачених законодавством пільг.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.