Тернопільська лікарня отримала обладнання, яким безкоштовно лікуватиме діток

Опубліковано в Новини 24.02.2017

Сучасне медичне обладнання, придбане за кошти, зібрані в області під час XІ Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця – 2016» отримала обласна дитяча лікарня. Вчора, 23 лютого, його передали реанімаційному відділенню медичного закладу, повідомляють в Тернопільській ОДА. 

Так, лікарня отримала шприцевий інфузійний насос «Перфузор Компакт» пульсоксиметр; монітор G1B; додатковий дитячий датчик SPO2 до пульсоксиметра; шприц «Перфузор». Діагностика та лікування дітей області цим реанімаційним обладнанням здійснюватиметься безкоштовно. Зокрема, воно дасть змогу ефективніше допомагати новонародженим. Адже, щоб вигодувати недоношених немовлят їм цілодобово вводять харчові суміші за допомогою перфузорних приладів. Таким чином, вдається рятувати немовлят вагою до кілограма.

На Тернопільщині акція проводилась представництвом Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» спільно з відділом сім’ї та молоді ТОДА. Як розповів начальник цього відділу Ігор Чорний, акція тривала з 4 по 24 квітня 2016 року. В області було зібрано 141 009,40 грн. Загалом, до акції долучилися близько 500 волонтерів. Це учні шкіл, студенти, члени молодіжних та дитячих громадських організацій. 

- Участь в акції могли взяти усі охочі. Волонтери мали спеціальні бейджі, а скриньки, до яких збирались пожертвування – захисні елементи та символіку благодійного фонду «Серце до серця». Зібрані кошти волонтери переказували на рахунок Фонду а квитанції приносили в штаб. Штаби акції та загони волонтерів діяли у кожному районі області, - розповідає Ігор Чорний. 

Фото: ТОДА.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.