На Тернопільщині і далі "виловлюють" організаторів фінансової піраміди

Опубліковано в Новини 24.02.2017

На Тернопільщині Служба безпеки України спільно з поліцією продовжують слідчі дії проти засновників фінансової піраміди.

Правоохоронці провели ще низку обшуків у помешканнях функціонерів середньої ланки фінансової піраміди, які проживають у Києві та Тернополі – містах, де шахрайська схема набула найбільшого поширення. У зловмисників вилучено «чорну» бухгалтерію, особисті банківські картки, на які перераховували гроші ошукані громадяни, валюту, золоті злитки, а також, боргові зобов’язання постраждалих вкладників на суму понад 350 тисяч гривень.

Крім того, в махінаторів вилучено документи, які підтверджують їх причетність і до інших фінансових афер.

Поки триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) та ч. 2 ст. 209 (відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.  Трьом співорганізаторам піраміди вже оголошено про підозру та обрано запобіжні заходи.

На разі до правоохоронців вже звернулося понад 400 осіб, яких визнано потерпілими. Завдані їм збитки перевищують 40 мільйонів гривень.

Фото: СБУ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко: Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.