Більш ніж 40 переходів в Тернополі засяють "по-новому"

Опубліковано в Новини 23.02.2017

Протягом 2017 року понад сорок пішохідних переходів в Тернополі будуть оснащені додатковим освітленням, інформують в управлінні ЖКГ.

Нове освітлення збільшить рівень безпеки для пішоходів в нічну пору, адже оптика у додаткових світильників – вузька, тобто спрямована виключно на зебру. Крім того, їх світло відрізняється від вуличного кольором: воно не жовте, а біле. У темну частину доби воно допоможе пішоходам краще орієнтуватися, де їм переходити вулицю, а водіям нагадає, на яких ділянках дороги варто бути уважнішими. Додатковою перевагою нових ламп є й те, що вони споживають вдвічі менше електроенергії , ніж звичайні вуличні.

На разі сучасне освітлення цьогоріч вже встановили на одному із перехресть – це проспект Злуки – 15 Квітня.

До слова, як повідомив директор КП “Тернопільміськсвітло” Олег Лехіцький, загалом, за 2013-й та 2014-й роки освітили майже шістдесят пішохідних переходів. Впродовж 2015 року було виконано освітлення чотирьох десятків пішохідних переходів, а за 2016 – ще майже чотири десятки “зебр”.

Фото: управління ЖКГ.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.