В черзі до ікони: тернополяни можуть зігрітись в пункті обігріву

Опубліковано в Новини 18.02.2017

З 16 по 22 лютого в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці  перебуватиме ікона Нерукотворного Образу Господа Нашого Ісуса Христа.

Подивитись на унікальну християнську святиню, якій вже понад 2000 років і яка вважається одним із найдавніших зображень лику Христа, що дійшло до наших днів приїхало безліч людей. Як вдень, так і вночі поблизу Архикатедрального собору спостерігаються довжелезні черги. Не зважаючи на мороз люди чекають можливості та своєї черги побачити унікальну ікону та помолитись.

У зв'язку із цим, для запобігання переохолодження прочан, велика кількість яких прибула у ці дні, аби словами щирої молитви прихилити голови перед святинею, фахівці Управління ДСНС України у Тернопільській області спільно із представниками товариства Червоного Хреста розгорнули поблизу Катедри мобільний пункт обігріву. Даний пункт забезпечений засобами обігріву на твердому паливі, медичними аптечками та вогнегасниками. Усі бажаючі тут зможуть зігрітися, випити гарячого чаю та отримати першу долікарську допомогу.

До слова, зберігається ікона Нерукотворного Образу Господа Нашого Ісуса Христа при особливих умовах у Ватикані та втретє за всю історію покинула Папську захристію.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.