У Тернополі події Майдану згадають і відтворять в рамках масштабного патріотичного заходу

Опубліковано в Новини 11.02.2017

 11-12 лютого у Тернополі відбуватиметься Всеукраїнський націоналістичний зліт «Соколи Майдану». В рамках цього заходу, молодь запрошують взяти участь у смолоскипному марші, народній олімпіаді, вишколі та концерті.

-  11 лютого – річниця від дня заснування «Соколу», нам виповниться 123 роки. У 1894 році організація розпочала свою діяльність із західної України, з міста Львів, де створювалася як спортивно-руханкове товариство і мала націоналістичні погляди, готувалася боротися за Україну. У 2006-му націоналістичною молоддю, прихильною до ВО «Свобода», було відроджено організацію і згодом її члени брали участь у революційних подіях Майдану. В Донецькій і Луганській областях, де зараз відбуваються бойові дії, немає місця, де би не ступала нога бійця з золотим соколом на рукаві. Організація є всеукраїнською і зараз з’їжджаються з усіх осередків люди, щоб у рамках націоналістичного злету «Соколи Майдану», відзначити річницю створення організації, - розповідає голова Тернопільського осередку «Соколу» Ілля Семенець.

Заходи розраховані на два дні: 11 лютого о 16.30 буде проведено марш з покладанням квітів Героям національної боротьби, о 18.30 -  Віче, на яке активно запрошують тернополян, а пізніше відбудеться концерт, в якому візьмуть участь такі гурти як «Тінь сонця», «Широкий лан» та «Залізний хрест». У другий день на Театральному майдані проведуть народну олімпіаду, перше таке змагання відбулося у Тернополі ще під час Революції гідності. Участь в олімпіаді прийматимуть участь школярі, заплановано такі естафети як перенесення барикади на швидкість, перенесення пораненого і стрільба. Опісля проведуть масштабний вишкіл «Соколу» на території колишнього Комбайнового заводу.

 -  Минуло три роки після Майдану і ми розуміємо, яка ситуація є в державі. Ми з вами пройшли революцію хто в Києві, хто в Тернополі, хто з екранів телевізорів, але Майдан стояв саме за зміну системи, яка на жаль, не відбулася. Ми ініціюємо зібрання Майдану, аби поговорити з людьми, щоб почути їх думки і зрештою провести ті очікувані зміни. Надзвичайно великий посил є для молоді, тому що ми зараз проходимо війну, я особисто ніс службу на фронті і зараз ситуація надзвичайно загострюється, а від держави немає жодних поривів до того, як і що має відбуватися далі. Ми організації «Сокіл» приділяємо велику увагу, адже розуміємо, що перспектива саме за молоддю і зміни в державі відбудуться саме з ними, - переконаний депутат Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» Володимир Стаюра.

 Основною метою злету «Соколи Майдану» організатори вбачають у мобілізації молоді, патріотичному виховання для захисту України. Зліт передбачає і спортивні, і виховні, і розважальні заходи, провідною думкою яких є саме патріотизм і любов до України. Таким чином «Сокіл» хоче продемонструвати незламну позицію української молоді, яка готова захищати і боротися за своє майбутнє.

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.