Керівники «HELIX» затримані, однак можуть бути звільнені під заставу

Опубліковано в Новини 05.12.2016

Керівникам фінансової піраміди «Хелікс» обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Усіх трьох затриманих суд прийняв рішення тримати під вартою 60 діб на час слідства, повідомив УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідну ухвалу виніс учора Тернопільський міськрайсуд. Усіх трьох затриманих суд прийняв рішення тримати під вартою 60 діб на час слідства.

Водночас в ухвалі обумовлено, що затриманих можна буде звільнити під заставу. Для директора компанії «Хелікс» Дмитра Нагути розмір застави суд визначив у 5 млн грн, Романа Фелика – 2,5 млн грн, Богдана Воронцова – 1 млн. У разі внесення застави, підозрюваним заборонено спілкуватися з потерпілими, а також між собою.

Нагадаємо, днями працівниками СБУ та поліції викрито трьох керівників товариства з ознаками фінансової піраміди, які незаконно заволоділи грошовими коштами громадян. Шахраї обіцяли своїм вкладникам захмарні прибутки через інвестування вкладів у групу іноземних інвестиційних компаній. Насправді ж, товариство не отримало статусу фінансової установи, а тому не мало права здійснювати інвестиційну діяльність на території України. Кошти, отримані обманним шляхом, привласнювались службовими особами товариства.

 

1 коментар

  • Коментувати tatysho-vasya грудня 05 2016 Автор tatysho-vasya

    Канєшна, шкода "кинутих" громадян-обивателів. Хоча, цей ХВакт ще раз підтверджує, що країна "У" все ще залишається країною неляканих ідіотів та лохів. Вже скільки написано, показано, розказано і попереджено, щоб громадяни-обивателі обходили стороною те, що навіть здалеку нагадує чи "смердить" фін.пірамідою, але не доходить ... Мізки "увімкнути" якось важче, аніж повірити в "халяву", бо "халява" - це ж святе для захланного лоха!
    Sancta simplicitas!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.