На Тернопільщині громада отримала приміщення, за яке боролася більше 5 років

Опубліковано в Новини 05.12.2016

На Зборівщині селяни таки домоглися свого.

Вищий господарський суд України підтримав апеляцію прокуратури області, подану на захист територіальної громади с. Бзовиця Зборівського району, повідомила прес-служба прокуратури області.

Нагадаємо, що понад 5 років тривав спір між Зборівським районним споживчим товариством та Бзовицькою сільською радою щодо права власності на приміщення по вул. Головна, 3 в с. Бзовиця Зборівського району.

Частину цього приміщення займають сільська рада і фельдшерсько-акушерський пункт, решта використовувалася як магазин.

Зборівське райСТ, не маючи необхідних документів для реєстрації прав на об’єкт нерухомості неодноразово ініціювало судові процеси з метою визнання за товариством права власності на усе приміщення загальною площею 197,1 кв. м.
 
За зверненням Бзовицького сільського голови у липні 2015 року прокуратура області в апеляційному порядку оскаржила рішення господарського суду Тернопільської області від 16.12.2014, що порушувало інтереси громади села Бзовиця. Двічі вказану справу переглядали як в апеляційній, так і касаційній інстанціях.
 
Завдяки наполегливій та принциповій позиції прокуратури області постановою Львівського апеляційного господарського суду від 13.06.2016 незаконне судове рішення суду першої інстанції скасовано. Апеляційну скаргу прокуратури Тернопільської області, подану в інтересах Бзовицької сільської ради, задоволено повністю.
 
Постановою Вищого господарського суду України від 22.11.2016 касаційну скаргу Зборівського райСТ залишено без задоволення. 
 
Відтак громада с. Бзовиця зможе оформити право на майно, площею 197,1 кв.м.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.