Для донорів Бережанщини створили найкращі умови

Опубліковано в Новини 05.12.2016

Людям, які своєю кров’ю рятують інших.

В центральній районній лікарні урочисто відкрили  відділення переливання крові. В середині приміщенні проведено капітальний ремонт, встановлено енергозберігаючі вікна і двері, закуплено медичне устаткування для забору крові, меблі, холодильник та морозильну камеру.

Щороку  в Бережанському районі біля 600 донорів здають 295 літрів крові. В цьому році 110 донорів здали 55 літрів крові для учасників АТО. Заготовляють тут кров і для Тернополя.

«В наш час кількість людей, врятованих донорською кров’ю, вже не перерахувати. Розуміючи важливість відділення переливання крові та побачивши в яких неприйнятних умовах працює колектив, ми прийняли рішення провести капітальний ремонт приміщення. Для цього з районного бюджету було виділено 135 тисяч гривень. Після проведення ремонтних робіт, нам сьогодні надзвичайно приємно знаходитись в чистому, охайному приміщені європейського зразка» - зазначив голова РДА.

Володимир Петровський побажав колективу якнайбільше  донорів, що дасть змогу врятувати не одне життя на мирній частині України і багатьом воїнам на передовій.

 

Священик о. Роман Маслій відслужив молебень та освятив приміщення свяченою водою.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.