У Тернополі сьогодні - масштабний марафон листів

Опубліковано в Новини 05.12.2016

На підтримку людей, чиї права були порушені.

Книгарня “Є” та Amnesty International Ukraine запрошують долучитися до Марафону написання листів на підтримку потерпілих від порушення прав людини. Ви можете підписати петицію або написати листа особисто потерпілому у книгарні “Є” 5 грудня з 12.00 до 16.00 — саме в цей час у книгарні буде присутній волонтер Amnesty International Ukraine, зазначають на сайті книгарні.

В Україні вдесяте стартував Марафон написання листів – наймасштабніша правозахисна кампанія Amnesty International.

Марафон написання листів – це глобальна та щорічна кампанія, що присвячена Дню прав людини (10 грудня) та проходить у понад 200 країнах світу. Щороку за допомогою Марафону звільняють несправедливо засуджених, змінюють репресивні закони та допомагають жертвам порушень прав людини не здаватись.

Марафон написання листів-2016 триватиме в Україні з 19 листопада до 20 грудня та відбуватиметься у більш як 24 населених пунктах від Закарпаття до Донецької та Луганської областей.

Цього року одним з героїв українського Марафону став Ервін Ібрагімов, кримськотатарський активіст, викрадений у травні  2016 року у Криму. Відтоді його місце перебування невідоме, а де-факто влада Криму не проводить ефективного розслідування.

“Такий випадок непоодинокий. Мешканці Криму, що наважуються висловлювати незгоду з анексією півострова зазнають переслідувань. Там систематично проводяться обшуки та арешти”, – зазначила директорка Amnesty International в Україні Оксана Покальчук.

“Зараз де-факто влада Криму вважає, що може діяти безкарно, що ніхто не знає, що відбувається на півострові. Ми маємо показати, що це не так. Вся Україна і весь світ спостерігають, і порушення прав людини не залишаться непоміченими. Саме тому так важливо підписувати петиції та писати листи на підтримку Ервіна Ібрагімова. Він один з багатьох людей, чиї права були порушені в Криму. За його зникненням стоїть ціла репресивна система, орієнтована на боротьбу з інакомисленням. Ми маємо показати, що знаємо, що відбувається, і ми не відступимо доти, доки в Криму не припиняться порушення прав людини”.

Втім, жахливі порушення прав людини характерні не лише для Криму. Amnesty International закликає людей висловити свою підтримку ще 7 героям Марафону та захистити їхні права: починаючи з права на охорону здоров’я в іранських в’язницях і закінчуюючи захистом права на життя людей з альбінізмом у Малаві.

В Україні, окрім Ервіна Ібрагімова, героями цьогорічного Марафону є Ені Альфред (Малаві), Корінні народи регіону Піс Рівер Веллі (Канада), Байрам і Гіяз (Азербайджан), Зейнаб Джалалян (Іран), Ерен Кескін (Туреччина), Йохан Тетеріза, (Індонезія), Ільхам Тохті (КНР).

Amnesty International закликає людей особисто долучитися до боротьби з несправедливістю, і важко знайти більш ефективний спосіб це зробити, аніж взяти ручку та написати лист сміливому активісту, щоб висловити свою підтримку, або показати комусь з урядовців, що ви слідкуєте за їхньою роботою та чекаєте від них дій», — сказав Саліл Шетті (Salil Shetty), генеральний секретар Amensty Internaitonal.

Додаткова інформація:
Під час кампанії у 2015 році сотні тисяч людей з більш ніж 200 країн та територій надіслали 3,7 млн. листів підтримки або повідомлень із закликами до дії заради людей та громад з усього світу, від Мексики до М’янми, права яких були порушені.

До Марафону долучились більше 30 000 українців, вони писали листи та підписували петиції на підтримку героїв Марафону з різних країн, а також на підтримку Олега Сенцова, Олександра Кольченка та Геннадія Афанасьєва.

Більше про Марафон написання листів: marathon.amnesty.org.ua.

Amnesty International - всесвітній рух, що об’єднує понад 7 мільйонів людей із більш ніж 150 країн і регіонів, які виступають за припинення грубих порушень прав людини. Amnesty International прагне забезпечити кожній людині можливість користуватися всіма правами, проголошеними у Загальній декларації прав людини та інших міжнародних правозахисних документах. http://amnesty.org.ua.

Часто в охочих узяти участь у марафоні викликає безліч запитань. Ми зібрали топ-6 і відповіли на них у нашому блозі: https://goo.gl/QiCLuD

Адреса книгарні «Є»:
м. Тернопіль,
вул. Валова, 5-9.
Тел.: (0352) 25 44 59

Вхід вільний.
Медіапартнер заходу – тижневик «Український тиждень».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.