Аграрний комітет парламенту підтримав ініціативу нардепа Миколи Люшняка про заборону ГМО в Україні

Опубліковано в Новини 22.10.2016

Українські парламентарі зробили перший крок з упорядкування обігу у нашій державі генетично модифікованих організмів.  
Сьогодні, 18 жовтня 2016 року, народнідепутати  з Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин на своєму засіданні підтримали  в  першому  читанні  важливий  проект  Закону  України   «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України  щодо введення до 2023 року  мораторію  на  вирощування    генетично  модифікованих сільськогосподарських  рослин,  виробництво,  переробку,  обіг,  транзит  та ввезення ГМО, здатних до самовідтворення або передачі спадкових факторів»(реєстраційний No  4968 від  13  липня  2016  року),  який  розроблений  за ініціативи  народного  депутата з  Тернопільщини Люшняка  Миколи Володимировича.
Нагадаємо, що законопроектом пропонуєтьсяпризупинити використання ГМО, здатних до самовідтворення, в сільськогосподарському секторі до того часу, поки не будуть  проведені науково-екологічні, науково-економічні,  науково-медичні експертизи доцільності використання і вирощування ГМО в Україні. Законопроект забороняє будь-які маніпуляції щодо впливу ГМО в Україні. Пріоритетним завданням законопроекту є забезпечення збереження людського здоров’я, убезпечивши від ГМО, позитивний вплив яких не досліджений.
За встановлення мораторію на вирощування ГМО виступили не лише народні обранці профільного комітету парламенту, а й Національна академія аграрних наук  України, Всеукраїнська  екологічна  ліга  та  інші  представники громадськості, експерти.
Запровадження мораторію до 2023 року сприятиме ретельному подальшому науковому дослідженню  ГМО, здатних  до  самовідтворення  або  передачі спадкових факторів, в сільському господарстві України.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.