Майже півтисячі вибухівок знайшли на Тернопільщині

Опубліковано в Новини 23.09.2016

З початку року по області натрапляли на небезпечні предмети часів війни.

Так, з початку 2016 року на Тернопільщині, як зазначила прес-служба Управління ДСНСУ, виявлено 493 вибухонебезпечних предмети, часів другої Світової війни. Останнє повідомлення про небезпечну знахідку надійшло 22 вересня з Бучацького району, де близько 16:00 у лісі поблизу с. Старі Петликівці місцеві мешканці натрапили на 2 вибухонебезпечних предмети, часів Другої світової війни. Як вдалось встановити, ними виявились артилерійський снаряд, калібром 72 мм та мінометна міну, калібром 50 мм.

Про знахідку повідомили рятувальників. До місця події направлено фахівців групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Тернопільській області. Після детального обстеження прилеглої території всі виявлені ними вибухонебезпечні предмети будуть вилучені та знищені в безпечному місці, шляхом контрольованого підриву.

Громадяни пам’ятайте, якщо ви натрапили на підозрілі предмети, що зовні нагаду боєприпаси, не торкайтеся їх. Ступінь небезпеки вибухонебезпечних знахідок можуть визначити лише професійні піротехніки. Саме вони й приймають рішення про подальшу долю підозрілих предметів.

Місце, де виявлено небезпечну знахідку, варто обгородити та організувати його охорону. Слід припинити будь-які сільськогосподарські чи інші роботи на цій ділянці. Про підозрілий предмет необхідно терміново повідомити підрозділ ДСНС, зателефонувавши за номером «101» (дзвінки з мобільного – безкоштовні). У нагоді також стануть працівники Національної поліції та представники органів місцевого самоврядування, які мають відповідні інструкції з цивільного захисту населення в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

17.04.2024 soroka
Transparency International Ukraine визнала Тернопіль найпрозорішим містом України, - інфографіка
Тернопіль визнали найпрозорішим містом України. За результатами рейтингу «Transparent cities/Прозорі міста», Тернопіль отримав найвищі показники…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.