На Тернопільщині фермер кинувся під колеса комбайна

Опубліковано в Новини 23.09.2016

Щоб не забрали транспорт, який господарство заборгувало.

Крики, кидання під колеса та суперечки - усе це відбувалося у четвер, 22 вересня, у селі Городниця Підволочиського району на території фермерського господарства. Конфлікт виник між господарниками та представниками виконавчої служби, повідомили в секторі комунікацій ГУНП області.

За словами начальника Підволочиського відділу поліції Андрія Купчака, ця історія тягнеться ще з 2012 року. Саме тоді власники фермерського господарства взяли у лізинг під виплату комбайн для обробки землі вартістю один мільйон 350 тисяч гривень. Проте гроші в визначений термін вони не сплатили і компанія подала на них у суд через борг.

"Феміда" стала на бік лізингової компанії і прийняла рішення про вилучення транспорту у недобросовісних позичальників. В лютому 2016 представники виконавчої служби прийшли на територію господарства аби виконати рішення суду. Їх не пропустили.

22 вересня виконавці знову вирішили спробувати вилучити транспорт. За допомогою про забезпечення громадського порядку звернулися до правоохоронних органів.

Цього разу виконавцям вдалося потрапити на територію, але ідентифікувати транспорт вони не змогли - номери були збиті, а таблички на комбайні не відповідали тим, які мали бути.

Андрій Купчак стверджує, що жодних бійок на території господарства не було. Проте і транспорт забрати не вдалося. Один з власників ліг під колеса, аби комбайн не виїхав за межі території.

На сьогодні відкрито кримінальне провадження відповідно до статті 382 ККУ- невиконання судового рішення. Тривають слідчі дії.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.