Тернопільщина хоче відродити дуже прибуткову галузь

Опубліковано в Новини 23.08.2016

Якої наші сусіди не мають.

Після десяти років простою на Тернопільщині відновлює роботу єдине в Україні підприємство з ферментизації тютюну. На сьогоднішній день виробничий цикл включає в себе як вирощування, так і переробку сировини.

«Після розпаду СРСР тютюнова галузь, власне його переробка, повністю розвалилась. На Україні ми поки єдині, хто почав відновлювати важливу і стратегічну галузь виробництва. З 2010 року було прийняте рішення про вирощення тютюну. За цей час було відновлено 20 і ще докуплено близько 30 спеціальних сушарок. На даний момент полях залучено для вирощування тютюну 300 людей, які працюватимуть з березня по листопад-грудень», - зазначив директор підприємства Олексій Сова.

Один га тютюну створює одне робоче місце, в той час як при вирощуванні зернових – одна людина обслуговує в середньому 100 га. Виробники запевняють, що при наявності відповідної законодавчої бази та сприяння з боку держави, для жителів Борщева та навколишніх сіл в перспективі може бути створено до 2-3 тисяч робочих місць.

Таким чином, традиційно аграрна Тернопільщина має потужний промисловий потенціал. І його розвиток є в центрі уваги обласної адміністрації.

 

Михайло Мельничук

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.