Тернополянин отримав відзнаку за довгі роки незаслуженого ув’язнення

Опубліковано в Новини 23.08.2016

З рук Президента України.

Президент Петро Порошенко вручив державні нагороди видатним українцям з нагоди 25-ї річниці Незалежності України. Церемонія нагородження відбулася у Маріїнському палаці.

Глава держави підкреслив, що сьогодні український народ, як ніколи раніше, свідомий того, що лише в єдності може досягти надмети – перемогти та побудувати вільну, демократичну та багату українську державу. «Очевидно, що країні нелегко, і кожен це відчуває. Але впевнений, що найкращі сторінки історії нашої держави – попереду», - наголосив Президент.

Глава держави нагадав про випробування, крізь які довелося проходити українцям. «Пройшли, щоб вижити, зберегти державу, захистити незалежність, волю та свободу від тих, хто розпад імперії, а відтак і появу самостійної України назвав величезною геополітичною катастрофою ХХ століття. Хто публічно наголошує на тому, що не сприймає нас українців окремим народом», - сказав він.

Президент висловив вдячність учасникам національно-визвольних змагань, українському воїнству попередніх часів і нашим воїнам-героям сьогоднішнього дня. «Ми, українці, миролюбний народ, відкритий для світу і гостинний. Але, коли йдеться про захист своєї держави, ми – народ-воїн. Народ, готовий і здатний об’єднатися, стати єдиним цілим в обороні рідної землі», - зазначив Петро Порошенко.

В залі були присутні представники різних сфер та галузей: освіти і промисловості, науки і культури, транспорту, мистецтва і сільського господарства, медики, громадські діячі, вчителі, журналісти, працівники комунальної сфери з усіх областей України і міста Києва.
«Вас об’єднує те, що ви – кращі із кращих, найдостойніші, найпатріотичніші. Своєю працею творите державу – нову Україну. Ви заслуговуєте на повагу й шану своїх співвітчизників, усього суспільства», - звернувся Глава держави до нагороджених. Президент подякував за сумлінну працю, професіоналізм, творчість, відданість державі та народу та побажав творчої наснаги, нових звершень і здобутків на благо нашої Батьківщини.

Глава держави наголосив на тому, що вже виросло й вступило в доросле життя нове покоління українців. «Наша молодь, якій не калічили голови в жовтенятах та піонерах, - вона не знає, що таке рабство, цензура, відсутність інших прав та свобод. Покоління, яке ніколи і нікому Україну не здадуть», - сказав Петро Порошенко та наголосив на надзвичайній важливості продовження реформ, які сприятимуть зміцненню України та дають змогу стати прогресивною європейською державою.
Серед нагороджених -  заступник голови Тернопільської обласної організації Всеукраїнського товариства політв'язнів і репресованих Ігор Олещук.
У свою чергу, Ігор Олещук привітав усіх присутніх із 25-річницєю Незалежності. «Мені вже пішов 86 рік. Я не думав, що коли мені в 1948 році дали 25 років - малолітньому в’язню, який відбував термін покарання на Воркуті, - що я буду в найдостойнішому залі отримувати нагороду від Українського Президента. Це дуже приємно», - сказав він.

Колишній політв’язень відзначив активну участь Президента України в розбудові Української держави –відходу від комуністичного минулого і створенні європейської держави.

«Знаємо, що це непроста робота, бо ми у своїй визвольній боротьбі це пройшли», - зазначив Ігор Олещук. Він також звернувся до Президента з проханням посприяти в ухваленні змін до закону України про реабілітацію жертв політичних репресій.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 Катерина Шаблій
Олександр Кацуба: Задача російських атак на енергетику — деморалізувати українців
Атаки Росії на українську енергетику в останні тижні мають на меті залякати й деморалізувати українців.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.