Аграрії з «Доброго самарянина» відправили бійцям АТО 22 тонни мінеральної води

Опубліковано в Новини 22.07.2016

У понеділок 18 липня  відправились волонтерські машини із Вишнівця та Збаража на Схід,  до наших воїнів. Побажаємо їм щасливої дороги. Цей вантаж дуже чекають там, на фронті.

Дорога далека і нелегка. З Вишнівця поїхала фура, завантажена 22 тоннами мінеральної води «Вишнівецька». Ця допомога стала можливою завдяки приватному агропромисловому підприємству «Добрий  самарянин».

- Я мав розмову з дружиною нашого Героя Юрія Горайського - Наталією, - говорить директор ПАП «Добрий самарянин»  Володимир Кравець. – Вона в черговий раз збирається у важку дорогу до хлопців, з якими служив  Юра. Їм не вистачає води.  Також вода просто необхідна для бійців на передовій під Пісками, Авдіївкою, на шахті «Бутівка». Тому  11 тонн води піде в Костянтинівку, а звідти розвезуть волонтери із організації «Схід та Захід єдині» на передову, а  інші 11 тонн в Маріупольському напрямку, до Юриних побратимів. Не просто виявилось  знайти фуру, щоб перевезти воду. Точніше, перевізників вистачає, але ціна така, що вода тоді – дорогоцінна  і в прямому, і в переносному значенні цього слова.    

Та допоміг донецький  волонтер Едуард  Хатмулін (весною вишнівчани мали змогу з ним поспілкуватись). Він знайшов перевізника, поїздку оплатив Володимир Кравець, – і вода поїхала на Схід.

- Крім цього, велика вдячність жителям сіл Старий Вишнівець,Федьківці, Мишківці, Бутин, Поляни, - говорить священик Святослав  Швець, який теж активно займається волонтерством. - Вони зібрали такі необхідні  нашим воїнам овочі. Кожен поділився, чим міг: хто моркву і буряк накопав, хто картоплю, а дехто майстерно виплів вінки із цибулі та часнику; були і огірки, і капуста, і кабачки, тушонка і сало. Кожен потроху, а зібрали чимало. Не можна залишатися байдужими, - продовжує о. Святослав, - спокою нема,щодня бої, щодня втрати. Хлопцям потрібно відчувати, що про них пам’ятають. Ми повинні допомагати, бо ми християни, бо ми українці, бо ворог топче нашу землю.

Також хочеться щиро подякувати і водієві Вікторові Попілю коли вантажили машину, він не стояв осторонь, а активно допомагав, хоч був дуже втомлений. Також допомагав  голова с. Бутин Андрій Жила, Владислав Цимбалюк, відгукнувся  допомогти і вишнівчанин Іван Максимчук.

Ця допомога стала можливою завдяки великій кількості людей, які не припиняють підтримувати бійців. Тож побажаймо усім нам миру і швидшого повернення до рідних  усіх тих, хто через війну змушений бути далеко від дому.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.