Опитування: До парламенту проходить 8 партій, серед новачків – УКРОП

Опубліковано в Новини 17.07.2016

Більшість українців підтримують політичні партії, які нині перебувають в опозиції до чинної влади, а також хочуть бачити нові обличчя у складі парламенту. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного компанією Gfk Ukraine у червні на замовлення інтернет-холдингу «Обозреватель».

Згідно з дослідженням, до ВРУ змогли б потрапити 8 політичних партій. Серед фаворитів голосування опинилися «Батьківщина», яку підтримують 20% українців, «Опозиційний блок» з результатом 17% та «Радикальна партія Ляшка», за яку готові проголосувати 14% респондентів. Також до парламенту можуть потрапити партії «Самопоміч» (12%), Блок Петра Порошенка «Солідарність» (8%), «Громадянська позиція» (8%), «Свобода» і УКРОП (по 6%).

 

Водночас 20% респондентів досі не визначилися з тим, за кого готові віддати голоси, 13% українців взагалі не підуть на вибори і ще 14% не готові підтримати жодну з-поміж запропонованих політсил.

Опитування було проведено 13-28 червня 2016 року шляхом особистого інтерв'ю респондентів. У дослідженні взяли участь 2000 осіб віком від 18 років з усіх регіонів України за винятком окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Автономної Республіки Крим. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.