До кінця цього року на Тернопільщині відновлять військову частину

Опубліковано в Новини 24.06.2016

До цієї справи долучаються і влада, і військові.

У засіданні робочої наради взяв участь голова обласної ради Віктор Овчарук, перший заступник голови ОДА Іван Крисак,  керівники обласного військкомату та 44-ої бригади.

Під час наради піднімалися питання щодо укомплектування загонів територіальної оборони на Тернопільщині, покращення військово-патріотичного виховання молоді та про стан облаштування військових містечок у Тернополі, Теребовлі, Чорткові та Бережанах.

За словами обласного військового комісара Володимира Катинського, на Тернопільщині  створено 18 загонів територіальної оборони. Вони забезпечені усім необхідним, однак проблемою залишається  укомплектованість таких загонів. На сьогодні найбільш повними  є такі загони у Тернополі та Кременецькому районі, найменше – у Підгаєцькому та Монастириському.

«Переконаний, що до вирішення цього питання потрібно залучати державні органи та органи місцевого самоврядування,  інформаційний простір, адже, можливо, не усі усвідомлюють важливість створення таких територіальних загонів оборони, про які, до речі, говорила громадськість одразу після вторгнення  Росії на терени нашої держави. Участь у таких загонах – це оборона стратегічних об’єктів нашої області, нашого регіону, нашої України», - наголосив Віктор Овчарук.

На нараді було вирішено  постійно проводити  військово-патріотичні вишколи у вигляді гри для старшокласників, студентів на базі територіальних загонів оборони, залучати до їх проведення військовослужбовців, учасників АТО.  «Кожна держава дбає про оборону власних кордонів та земель. Україна – не виняток. І цьому потрібно навчати  молоде покоління», - зауважив Віктор Овчарук.

Керівництво 44-ої бригади окреслило ситуацію щодо відновлення військових містечок на Тернопільщині. Так, у Теребовлі  завершуються технічно-проектні питання  реконструкції містечка. «І представницька, і виконавча гілки влади взяли на себе питання відновлення котельні на території військової частини, - наголосив Віктор Овчарук. -  Відтак, ми зробимо усе, щоб свої зобов’язання виконати. А загалом, переконаний у тому, що лише спільними діями Міністерства оборони, місцевої влади, меценатів, спонсорів нам вдасться відновити військові частини на Тернопіллі. Є багато технічних питань, є певні проблеми, але усе це вирішується. Адже мета в усіх одна – сила та міць нашої держави».

 

До кінця цього року буде відновлена військова частина у Теребовлі,  тривають роботи на місці дислокації 44 частини у Тернополі. Наступного року планується відновлення частин у Чорткові та Бережанах. «Головне, що місцева влада у цьому питанні надає повне сприяння та допомогу», - додав Віктор Овчарук.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.